2012-09-25 16:41Pressmeddelande

Politiska klimatet i Gambia hårdnar

null

Det politiska klimatet har hårdnat i Gambia och styret blir alltmer diktatoriskt. Homosexuella hör till dem som döms till döden och avrättas. Yttrandefriheten är starkt begränsad. 

Dr. Mai Ahmad Fatty,jurist och oppositionspolitiker(ledare för GMC) hör till dem som reagerat mot kränkningarna av mänskliga rättigheter och söker nu stöd utanför landets gränser.

Han kommer till Stockholm i veckan, bland annat för möte med UD men kommer också till Forum Syd för att informera om situationen i Gambia.  

Välkommen till Forum Syd torsdagen den 27 september kl. 16.00 – 17.00. Vi bjuder på enklare förtäring. Anmäl dig till lotta.granberg@forumsyd.org  eller pressekreteraren, marie.norling@forumsyd.org

 

Forum Syd har fler än 160 svenska medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.
Stöd Forum Syds arbete världen över PG 900144-7 !


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå