2013-04-04 15:21Pressmeddelande

Ledande kambodjanska MR-företrädare i Stockholm

Forum Syd får besök av tre representanter för framträdande organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter, konflikter kring mark och land grabbing i Kambodja den 5-9 april. Gästerna är inbjudna till Sverige av Civil Rights Defenders för att närvara i deras konferens denna veckan.

Gästerna är:

Naly Pilorge, ledare för LICADHO, som är Kambodjas främsta MR-organisation. Naly är en nyckelperson inom arbetet kring mänskliga rättigheter i Kambodja och en av de viktigaste enskilda personerna för den framtida utvecklingen i landet. http://www.licadho-cambodia.org/

Yieng Virak, Director för Community Legal Education Center (CLEC), http://www.clec.org.kh/  Virak är en av de främsta strategerna för demokratirörelsen och hans organisation är mycket viktig för den gryende fackföreningsrörelsen. CLEC har varit aktivt involverade i arbetet kring massvimningar och arbetsvillkor i textilindustrin i landet.

Ee Saroom, Deputy director för organisationen Samakhum Teang Tnaut (STT), som jobbar nära Phnom Penhs olika grupper av slumbefolkning och är en viktig röst kring markkonflikter och land grabbing. http://teangtnaut.org/about-stt/

Gästerna finns tillgängliga för intervjuer from fredagen den 5 april tom tisdagen 9e. De har även med sej korta filmer t ex kring land grabbing i Kambodja.

För frågor och bokning av intervjuer, kontakta Karin Gregow, karin.gregow@forumsyd.org, tel: 08-50637162, 073-6753383.

I samband med besöket arrangeras ett lunchseminarium om land grabbing och mänskliga rättigheter med fokus på Kambodja tisdagen den 9 april kl 12-14 på Postmuseum i Gamla Stan Läs mer på https://www.forumsyd.org/templates/FS_XForm.aspx?id=31659

Forum Syd har fler än 160 svenska medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.
Stöd Forum Syds arbete världen över PG 900144-7 !


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå