2012-10-30 09:40Pressmeddelande

Inbjudan till seminarium om Colombia

null

Situationen och utvecklingen i Colombia är komplex. Seminariet kommer att belysa frågor som rör naturresurser,investeringar och konflikten ur ett freds-och hållbarhetsperspektiv.

Ett tillfälle att bli uppdaterad om den nuvarande situationen i Colombia och få nya kontakter. Seminariet är en del av höstens informationsarbete i Sverige och ordnas av Forum Syd och Colombiagruppen.

Inbjudna gäster från Colombia:

Judith Maldonado(bilden), advokat, rådgivare och människorättsaktivist.. Se en film under Resurslänkar med Judith. Hon och  Marcela Alvear Cumplido från organisationen CCALP arbetar med miljöfrågor samt ger juridisk stöd till offren av konflikten.

Mauricio Sánchez från organisationen AHERAMIGUA arbetar som lokal ledare från Guamocó och i sitt arbete verkar han för hållbarhetsfrågor på småskalig gruvnäring. Lilia Peña, från organisationen ASORVIMM, är en människorättsaktivist om verkar för upprättelse för statliga rättsövergrepp. 

Tid: Måndag 5 november, kl 13:00 - 17:00

Plats: SENSUS, Klara Södra Kyrkogata 1, Stockholm

 

 

 

 

Forum Syd har fler än 160 svenska medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.
Stöd Forum Syds arbete världen över PG 900144-7 !


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå