2013-05-29 11:00Pressmeddelande

Forum Syds årsmöte

null

Ett 50-tal representanter för Forum Syds medlemsorganisationer samlas för årsmöte lördagen den 1 juni i Brygghuset i Stockholm. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar kommer Helena Thorfinn att inspirationstala. Hon har erfarenheter som journalist på SvD,Tv4 och SvT och arbete för Rädda Barnen och Sida.

Bland de organisationer som föreslås bli invalda efter ett år på observatörsplats är bl.a. Svensk Somaliska vänföreningen och Svenska föreningen för hälsa och mänskliga rättigheter. Årsmötet kommer också att besluta om medlemsansökningar från fem nya organisationer, däribland Ingenjörer utan gränser och Klimataktion.

Bodil Ceballos kommer att avtackas efter tre år som ordförande. Valberedningens förslag till ny ordförande för Forum Syd är tidigare ambassadören Sten Rylander. (Bilden, fotograf Hasse Schröder) 

 Media är välkomna till Forum Syds årsmöte!  

Tid: 1 juni 2013 kl 9-17 

Plats: Bryggarsalen,
Brygghuset på Norrtullsgatan 12 N, Hitta hit: http://bryggarsalen.se/kontakt,
T-bana Odenplan 

Kontaktperson:
Jenny Engdahl, kommunikationschef Forum Syd, 070-3410878


 

Forum Syd har fler än 160 svenska medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.
Stöd Forum Syds arbete världen över PG 900144-7 !


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå