2013-07-04 13:32Pressmeddelande

Forum Syd: Välkommet beslut om biståndspolitiska plattformen

null

 

Biståndsminister Gunilla Carlssons besked om en öppen  process i arbetet med att ta fram en ny biståndspolitisk plattform välkomnas av Forum Syd.

-Vi är glada för att Gunilla Carlsson ändrat sig och släpper in riksdagen och oss biståndsorganisationer i denna fråga som är så viktig för många människor i
världen, säger Annica Sohlström, generalsekreterare i Forum Syd. 

Biståndsplattformen ska ge en mer entydig styrning av hur biståndsbudgeten på ca 38 miljarder
kronor per år ska användas. Processen med att ta fram plattformen har hitintills skett internt på UD men nu ska riksdagspartierna och även andra t.ex. biståndsorganisationerna kunna ge synpunkter. - 
- Det är viktigt att det finns öppenhet och förtroende mellan olika svenska aktörer för att få en bred samsyn om Sveriges bistånd. Det gagnar långsiktighet och därmed effektivitet och resultat. Förhoppningsvis innebär beslutet en större öppenhet i dialogen med UD även i andra frågor i framtiden,det skulle verkligen vara välkommet, säger Annica Sohlström.  

För mer
information kontakta:

Marie Norling, pressekreterare, 070- 3410878


Forum Syd har omkring160 svenska medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.
Stöd Forum Syds arbete världen över PG 900144-7 !


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå