2018-12-05 16:00Pressmeddelande

Anna Stenvinkel Forum Syds nya generalsekreterare

null

Anna Stenvinkel blir nästa generalsekreterare för Sveriges största plattform för civilsamhället, Forum Syd. Hon tillträder tjänsten 25 februari.

- Det är fantastiskt att ha rekryterat Anna Stenvinkel till tjänsten som generalsekreterare. Hon har lång erfarenhet av att ha arbetat som ledare med ett stort engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter, säger Kent Härstedt, ordförande för Forum Syd.

Anna Stenvinkel tillträder i en tid när civilsamhället behöver extra mycket kurage och motståndskraft när organisationer och aktivister är under attack och det demokratiska utrymmet krymper. Anna har lång erfarenhet av att leda organisationer under tuffa omständigheter för att driva på förändring. Närmast kommer hon från tjänsten som kanslichef för Miljöpartiet.

- Rättighetsfrågor ligger mig närmast om hjärtat. Det har varit en stor del av min bakgrund och det är så kul att komma tillbaka till det engagemanget som generalsekreterare för Forum Syd. Med ett växande förtryck mot demokratikämpar världen över är Forum Syds arbete viktigare än någonsin, säger Anna Stenvinkel.

Forum Syd har omkring140 svenska medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå