2011-02-02 10:43Nyheter

Utställning på Fotografiska; Guatemala.Eternal Spring Eternal Tyranny

null

För första gången i Europa visas Jean-Marie Simons dokumentära bilder från inbördeskrigets Guatemala Utställningen pågår mellan 10 februari och 6 mars 2011.

”Guatemala.Eterna Primavera Eterna Tiranía” är ett starkt tidsdokument från inbördeskriget..

Det är bilder som uttrycker utsatthet, våld och sorg och som både väcker minnen till liv och är kontroversiella även idag i det guatemalanska samhället.

Fotografen Jean-Marie Simon levde med sin kamera nära konflikten och människorna under åtta år på 1980-talet. Hon samlade materialet i en fotografisk essä. Bilderna i boken har lyfts fram i en utställning som visades i Guatemala City 2010 och som nu är på vandringsturné i landet.

Bilderna har en aktualitet , de sätter ljuset på de extrema utmaningar som fortfarande präglar landet. De mest utsatta nu som då är ursprungsfolken. Deras kamp för överlevnad har fortsatt. Skillnaden idag är att hoppet har ökat eftersom kampen nu också innebär starkare krav på rättigheter och demokrati dvs. i möjligheten att påverka sina liv i praktiken.

Välkommen till Fotografiska –en av världens största samlingsplatser för fotografi.

Utställningen är ett samarbete mellan Forum Syd och Fotografiska.

Forum Syd arbetar med demokrati och rättigheter bland ursprungsfolk i Guatemala. Ditt bidrag till programmet är välkommet! SMS:a Guatemala till 72930 så bidrar du med 50 kronor. För mer information se forumsyd.org


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå