2010-12-22 18:34Nyheter

Forum Syd: Stödet till demokratiorganisationer i Vitryssland viktigare än någonsin

null

Forum Syd har under många år stöttat  civila organisationer som arbetar med demokratisk utveckling och mänskliga rättigheter i Vitryssland.I våras ordnades Belarusdagarna i Stockholm (bilden ovan) där en rad vitryska organisationer berättade om förtrycket och utbytte erfarenheter med varandra. Den här typen av möten är näst intill omöjligt i Vitryssland på grund av lagstiftningen.

- Demokratikämparna i Belarus lever farligt, det vet vi sedan lång tid. Säkerhetsstyrkornas våld mot fredliga demonstranter i helgen visar återigen den sittande regimens förakt mot mänskliga rättigheter och demokrati. Vi välkomnar givetvis de starka påtryckningarna  mot regimen från världens ledare men det är minst lika viktigt att  satsa på mer stöd tilll civilsamhället. Att organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter kan verka och utvecklas är en förutsättning för en demokratiska utveckling i landet, säger Magnus Björk, Europahandläggare på Forum Syd.

Stöd Forum Syds arbete i Vitryssland så kan du vara med att bidra till en förändring! SMS:a DEMOKRATI till 72930

I resurslänkarna nedan hittar du mer information om Forum Syds arbete i Vitryssland

Under Kontaktpersoner hittar du Magnus Björk


Om ForumCiv

Forum Syd har fler än 140 medlemsorganisationer och ett stort antal samarbetsorganisationer och nätverk världen över. Vårt fokus är att stärka det civila samhället i arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt arbete ger kraft att förändra.

Kontaktpersoner

Britt-Louise Andersson
Head of Advocacy and Communication
Britt-Louise Andersson
Linnéa Frändå
Communications Officer
Linnéa Frändå